nieuws

Sociaal plan Stegeman na sluiting vestiging Deventer: personeel verhuist mee naar Wijhe

Vakbond CNV Vakmensen heeft met vleeswarenbedrijf Stegeman een akkoord bereikt over het sociaal plan voor werknemers na sluiting van de vestiging in Deventer.
"We gaan morgen nog zitten om over de tekst te praten over hoe het precies in het sociaal plan komt te staan, maar de afspraken over schadevergoedingen en tegemoetkomingen in de reiskosten staan vast", laat woordvoerder Jacqueline Kraan van CNV weten. 
Het sociaal plan is bedoeld voor alle ruim honderd werknemers van de vestiging van Stegeman in Deventer die gaat sluiten. Afgesproken is dat alle werknemers meeverhuizen naar de vestiging van Stegeman in Wijhe. Het sociaal plan regelt dat de werknemers werk houden en dat ze schadeloos worden gesteld als de nieuwe werksituatie daar aanleiding voor geeft.  
Een feest is het sociaal plan niet. Voorop staat volgens vakbondsvrouw Kraan "dat het nog steeds gaat om mensen die hun werk op een vaste plek kwijtraken, en in een andere omgeving vervangend werk aangeboden krijgen dat misschien niet hun keuze is".
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.