nieuws

Wolven vestigen zich vlak over de grens: bij Meppen zes welpen geboren

Vlakbij het Duitse Meppen, zo'n vijftig kilometer van Gramsbergen, zijn zes wolvenwelpen geboren. Dat betekent dat de wolf zich daar heeft gevestigd. Omdat het leefgebied van de dieren zo'n tweehonderd vierkante kilometer beslaat, is de kans groot dat daar ook een deel van Overijssel bij hoort.
Volgens de Jagersbond van Niedersachsen zijn er beelden van minstens zes welpen. De beelden zijn medio juli gemaakt. Bijzonder is de korte afstand met de Nederlandse grens. In Niedersachsen leven inmiddels 16 roedels wolven en een aantal paartjes zonder jongen. 
"Overijssel zal aan de grens van het leefgebied zijn", aldus woordvoerder La Haye van Wolven in Nederland. "Waar het nest met pups precies ligt, weten we niet precies. Maar er is zeker een kans dat de wolven zich in Overijssel laten zien."
De kans dat wolven zich ook in Nederland zullen vestigen wordt met de geboorte van de welpen steeds groter. "Als de jonge wolven oud genoeg zijn zullen ze gaan zwerven om hun eigen territorium te vinden." En dat kan dus ook in Nederland zijn. 
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.