nieuws

Gemeente Steenwijkerland regelt deze week een waterput voor VV Willemsoord

De gemeente Steenwijkerland schiet voetbalvereniging VV Willemsoord nog deze week te hulp. De voetbalvelden van de club zijn onbespeelbaar geworden door de extreme droogte, de gemeente gaat nu een put slaan op het sportcomplex zodat de velden gesproeid kunnen worden.
De club heeft dringend behoefte aan een watervoorziening om de velden te besproeien. De gemeente, die het sportcomplex in eigendom heeft, liet lang niets van zich horen, maar schiet de club na alle noodkreten over de 'savanne van VV Willemsoord' op onder meer Facebook en Twitter toch te hulp. 

Te laat in actie
"De gemeente zegt dat de waterput nog deze week wordt geslagen", aldus VV Willemsoord secretaris Bert Kuiper. "We zijn er blij mee, maar we balen wel dat de gemeente pas zo laat in actie komt. Het begin van het voetbalseizoen gaan we niet meer halen. Het duurt zeker een maand, zo niet langer, voordat de velden weer bespeeld kunnen worden", zegt de secretaris van de club.
"We moeten kijken naar creatieve oplossingen. Wellicht is het uitstel van het begin van de competitie of het omdraaien van uit en thuis wedstrijden een optie, maar daaraan kleven ook weer nadelen. Het is competitievervalsing en in de tweede helft van de competitie worden onze velden dan weer extra zwaar belast", zegt Kuiper.

Nieuwe graszoden

Nieuwe graszoden
Volgens hovenier Sicco Hoekstra is er veel water en tijd nodig om de dramatisch droge velden te herstellen. Het beste zou zijn om er nieuwe graszoden in te leggen, maar ook dan ben je twee maanden verder voordat er gespeeld kan worden", aldus de hovenier.
De optie om nieuw gras te leggen, is niet haalbaar volgens de secretaris van de club. "Dat kost zo'n 50.000 euro per veld. Ik ken de gemeente goed genoeg om te weten dat dat voor onze drie velden niet gaat gebeuren."
De club heeft het probleem inmiddels aangekaart bij de voetbalbond KNVB, die vooralsnog niet met een oplossing is gekomen. "Helaas zijn we in onze regio de enige club met dusdanig droge velden dat er echt niet gespeeld kan worden. Dat komt onder meer omdat Willemsoord hoog ligt en er dus in de wijde omtrek te weinig water is om onze velden te besproeien. Andere clubs hebben ook wel last, maar tot nu toe niet zo erg dat er niet gespeeld kan worden", aldus Kuiper. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.