nieuws

Opnieuw problemen bij bouw Deventer filmtheater De Viking

De bouw van De Viking in Deventer wil nog niet echt vlotten
De bouw van De Viking in Deventer wil nog niet echt vlotten © RTV Oost / Bart Kieft
De problemen rondom de bouw van filmtheater De Viking in Deventer blijven zich opstapelen. Nu blijken de details van het filmtheater onvoldoende te zijn uitgewerkt. Daardoor ontstaan er problemen tijdens de bouw.
Tijdens de werkzaamheden aan het filmtheater stuitten de bouwers al meerdere keren op problemen, omdat de detailontwerpen niet aansluiten op installaties of muren.

Stilleggen

Om dit op te lossen, hebben de NV Maatschappelijk Vastgoed Deventer (MVD) en aannemer Hegeman besloten om de ruwbouw de komende twee weken tot aan de bouwvak deels stil te leggen. Deze weken worden dan benut om alle detailontwerpen alsnog in orde te maken.
De betrokken partijen schatten in dat deze oplossing voor de minste vertraging en kosten zorgen. "Omdat er dan geen fouten ontstaan tijdens de bouw die hersteld moeten worden. Er wordt op dit moment wel gewerkt op de bouwplaats aan andere onderdelen van de bouw", staat in een raadsmededeling.

17 miljoen euro

Vanaf de start, in maart 2012, stapelen de tegenvallers zich op bij de bouw van filmtheater De Viking. De aanschaf van de locatie valt al een half miljoen duurder uit: 2,2 miljoen in plaats van 1,7 miljoen euro.
Ook de speciale fundering vanwege de historische ondergrond kost bijna 1,5 miljoen meer dan begroot. Al met al zorgen de overschrijdingen ervoor dat de bouwkosten oplopen tot zo'n 17 miljoen euro. En dat terwijl er in 2012 tien miljoen euro beschikbaar is gesteld.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.