nieuws

Mogelijk worden ook spoorwegovergangen in Overijssel voor de veiligheid geel geschilderd

Na een succesvolle proef in Baarn wil ProRail het wegdek bij meer spoorwegovergangen, ook in Overijssel, geel verven. Volgens ProRail vergroot dat het gevoel van veiligheid.
"We hebben natuurlijk al een hoop borden en signalen bij de bewaakte spoorwegovergangen", zegt Aldert Baas van ProRail. "Toch komt het nog voor dat mensen bijvoorbeeld in een file of als het erg druk is niet in de gaten hebben dat ze ineens op een overgang staan."

Gevaarlijke kruising

Een knalgeel wegdek moet automobilisten erop wijzen dat ze zich op een gevaarlijke kruising, in dit geval van weg en spoor, begeven. 
Baas zegt nog niet te weten welke overgangen in aanmerking komen voor de maatregel. "Dat moeten we allemaal nog uitzoeken. Feit is dat het een ondersteuning is van alle waarschuwingen die er al staan."

Risicolocaties

Overwegen zijn risicolocaties, legt Baas uit. "We willen overal kijken naar de mogelijkheden om het aantal overwegen te verminderen of zelfs weg te nemen. De gevaarlijkste en niet beveiligde overwegen behoren tot de eerst die we aanpakken", aldus Aldert Baas.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.