Aanhouding in moordzaak Enschedeër Daan Mellée

Het speciale rechercheteam Letland heeft een aanhouding verricht in de zaak rond de moord op Daan Mellée (26) uit Enschede. Een woordvoerder van het team heeft de arrestatie vanavond tegenover RTV Oost bevestigd.

door Jan Colijn

 

De zegsman wil verder niets kwijt over de achtergronden van de Enschedeër die nu is aangehouden, maar volgens bronnen rond het onderzoek gaat het om een ex-vriendje van Debbie, de vriendin van slachtoffer Daan.

Proefverlof

De nu aangehouden verdachte werd enkele dagen na de moord op Daan door een zwaarbewapend arrestatieteam in de boeien geslagen, omdat hij niet van proefverlof was teruggekeerd naar de gevangenis waar hij vastzat voor een eerder misdrijf.

Waar justitie hem exact van verdenkt in de moord op Daan Mellée is echter nog onduidelijk. De politiewoordvoerder wil hier niets over zeggen.

Knipperlichtrelatie

Daan Mellée werd begin juli dood in de woning van zijn vriendin aan Het Oosterveld aangetroffen. Hij en zijn vriendin onderhielden een moeizame relatie. Nadat zondagmiddag tijdens een barbecue een eerste keer ruzie tussen de twee ontstond, was het later die nacht opnieuw raak.

Ditmaal mishandelde Daan Debbie, die op haar beurt een ex-vriendje belde om zich thuis te laten brengen. Dit was overigens een ander vriendje dan de nu aangehouden verdachte. Daan stond de volgende ochtend weer op de stoep, waarop Debbie en haar vriendje vertrokken. Het levenloze lichaam werd dinsdag aan het eind van de middag in de woning gevonden.

In deze zaak werd eerder al een andere verdachte, een 36-jarige Hengeloër, aangehouden. Hij werd later vrijgelaten omdat hij een alibi had. De politie benadrukte toen echter dat hij wel verdachte blijft in de zaak. Volgens het rechercheteam is Debbie overigens geen verdachte.

Meer over dit onderwerp:
Regio Enschede Enschede Daan mellee Nieuws
Deel dit artikel: