Jongen veroordeeld voor knijpen in billen en borsten van dertien vrouwen in Deventer

Een zeventienjarige Deventenaar is door de rechter veroordeeld tot 180 dagen jeugddetentie, waarvan 167 voorwaardelijk met de proeftijd van twee jaar, en behandeling voor het aanranden van dertien vrouwen in zijn woonplaats. Daarnaast moet hij in totaal zo’n 4.000 euro aan schadevergoedingen betalen.

Hij randde de vrouwen tussen oktober 2017 en januari 2018 vanaf zijn fiets aan. De jongen sloeg zijn slachtoffers op de billen of kneep ze in hun borsten of het kruis.

Gevolgen

Na de aanrandingen fietste de jongen weer verder, de vrouwen liepen geen fysiek letsel op. Zij gaven in de rechtbank aan bepaalde routes niet meer durven te nemen of 's avonds alleen te fietsen. Dit rekent de rechtbank de jongen aan.

Behandeling
De slachtoffers vinden dat de jongen behandeling nodig heeft en moet leren dat dit soort gedrag totaal onacceptabel is. Ook de rechtbank acht behandeling noodzakelijk.

De jongen wordt al sinds de schorsing van de voorlopige hechtenis begeleid door de Jeugdreclassering en moet zich aan voorwaarden houden, zoals een locatieverbod.

De rechtbank denkt dat het goed zou zijn als de jongen, naast zijn behandeling en school, aan het werk gaat zodat hij de schade kan vergoeden. 

Meer over dit onderwerp:
Deventer rechtbank almelo Nieuws
Deel dit artikel: