Vrouw uit Wierden verongelukt in Griekenland

Tijdens haar vakantie op het Griekse eiland Santorini is een 26-jarige vrouw uit Wierden om het leven gekomen. Ze verongelukte dinsdag bij een verkeersongeval.

Ze reed volgens De TC Tubantia op een gehuurde quad en kwam in aanraking met een motorrijder die een bus inhaalde. Na de aanrijding met de motor kwam de vrouw met de quad terecht op de andere weghelft en botste tegen de bus.

Het dodelijke ongeval is vanmiddag bevestigd door een woordvoerder van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. "We hebben contact met de lokale autoriteiten en de familie over de repatriëring van het lichaam. Wanneer ze naar Nederland kan worden gebracht, daar is nu nog niets over te zeggen", zegt hij.

Het Ministerie waarschuwde in 2015 voor het rijden met quads in het buitenland. Het komt regelmatig voor dat Nederlandse toeristen in het buitenland betrokken raken bij een ongeval als zij een quad huren. Het ministerie gaf tips en adviezen af nadat op het Griekse eiland Kos ook al een vrouw om het leven kwam na een ongeluk met een gehuurde quad. 

Meer over dit onderwerp:
dodelijk ongeval vrouw wierden Regio Almelo Nieuws
Deel dit artikel: