Nieuwste verdachte moord Daan Mellée uit Enschede vrij, maar moet wel terug naar cel

De verdachte in de moordzaak op Daan Mellée is vanmiddag alweer op vrije voeten gesteld. Dat heeft zijn advocaat Janbart Kalk laten weten. “Ik kreeg van de politie te horen dat er geen ernstige bezwaren zijn mijn cliënt nog langer vast te houden.” Helemaal vrij is de verdachte niet, want hij moet nog een gevangenisstraf uitzitten voor een ander vergrijp.

Een politiewoordvoerder heeft bevestigd dat de Enschedeër voorlopig is vrijgelaten. Wel blijft de man, een ex-vriendje van Daan Melléés vriendin Debbie, verdachte.

Gruwelijke moord
De moord op Daan Mellée houdt Enschede nu al wekenlang in z’n greep. Daan werd begin deze maand dood gevonden in het huis van zijn vriendin Debbie aan Het Oosterveld. Hij bleek op uiterst brute wijze om het leven gebracht.


Zoals gemeld is de nu weer vrijgelaten verdachte eerder deze week aangehouden. Dat gebeurde in zijn cel van de penitentiaire inrichting in Lelystad, waar hij vastzat voor een eerder misdrijf.


Overmeesterd
De Enschedeër zat in de strafinrichting in Lelystad nadat hij een kleine week na de moord op Daan Mellée werd overmeesterd door een zwaarbewapend arrestatieteam. Dat gebeurde omdat hij niet was teruggekeerd van proefverlof.

Vervolgens werd hij in zijn cel aangehouden voor de moord op Daan. Waar zijn exacte rol zou zijn, heeft justitie overigens niet bekendgemaakt.

Alibi
Volgens advocaat Janbart Kalk had zijn cliënt een alibi voor het tijdstip rond de moord. “Nadat mijn cliënt is vrijgelaten in het moordonderzoek naar Mellée is hij teruggegaan naar zijn cel. Van justitie hoorde ik dat hij vreemd genoeg ondanks zijn alibi wel verdachte in de moordzaak blijft.”


Eerder al werd in deze zaak ook een Hengeloër aangehouden. Hij is eveneens weer op vrije voeten gesteld omdat hij over een alibi blijkt te beschikken. “Het lijkt erop dat de recherche werkelijk iedereen oppakt die ook maar iets met Daan te maken had. Dat ze aan de boom schudden in de hoop dat er wat uitrolt. Maar mijn cliënt was nota bene een goede vriend van Daan.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Enschede Nieuws
Deel dit artikel: