Standwerkers gooien trukendoos open tijdens concours in Rijssen

De reguliere maandagmarkt in Rijssen was vanmorgen groter en luidruchtiger dan gebruikelijk. Tien standwerkers probeerden zich op een speciaal concours te kwalificeren voor het Nederlands Kampioenschap.

Zijn tactiek? "Ik probeer de mensen te overtuigen door ze het zelf te laten proberen, en door de prijs als laatste te zeggen. Dat laatste is een geheimpje!", lacht André ten Have. Met zijn bloemenscharen probeert de standwerker uit Nieuw-Heeten vandaag de jury te imponeren. 

Wie alleen met een stevig stemgeluid de klanten probeert te verleiden, maakt bij jurylid Annet ten Hoopen weinig kans. "Het is echt de tekst die ze brengen, daar gaat het om." Ten Hoopen is ook marktkoopmeester in Hengelo. "Ze hebben aan mij natuurlijk wel een zware kluif, ik kijk naar hele andere dingen dan de rest."

Het jurylid kijkt vooral of de standwerkers de klanten weten te bereiken. "Ik let heel goed op of ze over hun product praten, of dat ze alleen maar opnoemen wat er allemaal te koop is." Samen met nog twee juryleden loopt Annet undercover langs alle deelnemers om ze te beoordelen. Over het niveau is ze wel te spreken. "Er zitten hele leuke standwerkers bij, die het op een hele leuke manier brengen." 

Eerste prijs 

De 43e editie van het standwerkersconcours is gewonnen door Paul Bol uit Veldhoven. Bol wist de jury met zijn messen ervan te overtuigen de beste standwerker te zijn van de tien deelnemers. Nummer twee werd John Gruter uit Maarssen met zijn voetencrème. Speelgoedverkoper Henk Veldhuis uit Stadskanaal mocht de derde prijs in ontvangst nemen. 

Burgemeester Arco Hofland maakte de uitslag van het standwerkersconcours bekend en reikte de prijzen uit aan de winnaars.

Meer over dit onderwerp:
Markt evenement zomer Rijssen Overijssel Nieuws
Deel dit artikel: