Opluchting bij VV Willemsoord: de savanne krijgt weer water

Het heeft even geduurd, maar VV Willemsoord heeft weer water om de velden te sproeien. Die waren de afgelopen weken, door de droogte en warmte en het gebrek aan water, veranderd in een savanne. "We zijn opgelucht", aldus Marcel Kuiper van VV Willemsoord. "Nu is het afwachten hoe het veld reageert."

De gemeente Steenwijkerland heeft vrijdag een put laten slaan, waaruit water gehaald kan worden om de velden te besproeien. Sindsdien is het hoofdveld constant beregend.

"We hebben vorige week een stukje veld besproeid met een eigen sproeier, dat stuk is inmiddels redelijk aan het opknappen." Of de rest van het veld ook goed herstelt door het beregenen is nog even afwachten.

Door de slechte staat van het veld is de voorbereiding op het nieuwe seizoen wel flink in de war geschopt. "De voorbereiding halen we niet meer. De oefenwedstrijden spelen we uit, in plaats van thuis. Als we dag en nacht door kunnen gaan met beregenen, moeten we de beker kunnen halen."

De club heeft door het verplaatsen van de wedstrijden minder inkomsten in de voorbereiding. "Dat geld missen we, maar brengt ons niet in problemen. VV Willemsoord is een financieel gezonde club. Misschien moet iedereen komend seizoen gewoon een extra biertje bestellen."

Bekijk alle artikelen in het dossier 'Droogte in Overijssel 2018'.

Deel dit artikel: