nieuws

PVV Enschede en DPE willen biertje terug in supportershome Vak-P

Sfeeractie van Vak-P van FC Twente
Sfeeractie van Vak-P van FC Twente © Pro Shots
In het supportershome van Vak-P, het fanatieke vak van FC Twente, zou een biertje tappen gewoon weer moeten kunnen. Dat vinden de lokale partijen PVV Enschede en Democratisch Platform Enschede (DPE). De fracties roepen burgemeester Onno van Veldhuizen op om de horecavergunning weer te verlenen.
“Zo snel mogelijk”, laat raadslid Erwin Versteeg van PVV Enschede weten. “Het liefst voor volgende week vrijdag al, als FC Twente de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen speelt. Uiteraard wel onder bepaalde voorwaarden. Wat betreft drugs geldt er absoluut een zerotolerancebeleid.”
Volgens Versteeg, zelf seizoenskaarthouder van FC Twente op een ander vak, is het in ieders belang dat Vak-P kan blijven bestaan, inclusief de bekende sfeeracties: “FC Twente heeft het beste publiek van Nederland. Maar de supportersvereniging heeft op de open dag al veel inkomsten misgelopen. Zonder dat geld is het niet mogelijk om de activiteiten voort te zetten.”

Rechtszaak

Vak-P vocht onlangs de beslissing van de gemeente Enschede aan. De horecavergunning werd ingetrokken, nadat tijdens een inval harddrugs werd gevonden. De supportersvereniging verloor echter de rechtszaak en ook het hoger beroep werd ongegrond verklaard. Inmiddels is het home wel weer open, maar bezoekers kunnen er geen drankje bestellen.
De inval was in de tweede helft van het duel tussen FC Twente en PSV in april 2017. Er werden ongeveer 45 strips met harddrugs aangetroffen. Ook werd er drugs gevonden bij de mensen die aanwezig waren in het home. Burgemeester Van Veldhuizen sloot het home voor een jaar, en trok de horecavergunning voor twee jaar in.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.