nieuws

Droog, droger, droogst: de schapen wandelen door De Schipbeek bij Diepenheim

Droog, droger, droogst. De eigenaren van camping Den Blanken - pal op de grens van Twente met de Achterhoek - zijn best wel wat gewend, maar zo extreem als De Schipbeek er nu bij ligt, hebben ze nog niet eerder meegemaakt. "De schapen wandelen door de beek."
Camping Den Blanken ligt exact op de grens van Overijssel met Gelderland. "Wij liggen aan de Gelderse kant van de beek, de overkant is Overijssel", zegt Hennie van Velsen, die samen met echtgenoot Rob sinds 15 jaar de camping bestiert. "Met veel ouders met jonge kinderen, maar ook senioren die hier komen recreëren."

Primeur

Sinds enkele dagen is de Schipbeek - die ontspringt in Duitsland en uitmondt in de IJssel bij Deventer - ter hoogte van Diepenheim grotendeels drooggevallen. "We hebben vanzelfsprekend wel vaker perioden van droogte meegemaakt, maar dat het er echt helemaal droog bij ligt, is nieuw voor ons."

Ontdekkingstocht

Voor het vee in de buurt is de huidige situatie zelfs aanleiding op ontdekkingstocht te gaan. "Zondag kwam een van onze gasten hier binnen lopen. Die had gezien dat de schapen over de bodem van de beek wandelden."

Regen voorspeld

Voor later deze week is intussen wat neerslag voorspeld. Maar er zal toch wel regen van enige betekenis moeten vallen voor De Schipbeek weer is gevuld. "De natuur zal zichzelf echter wel regelen. Het is maar goed dat we dat zelf niet in de hand hebben."
Dronebeelden
Eerder deze week viel het Michiel Eertink van Industry Flights ook al op dat de Schipbeek bijna droog viel. Met zijn drone maakte hij vervolgens de volgende opnames.
De Schipbeek staat droog - door Industry Flights
Beelden van Industry Flights

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.