nieuws

Noodweer bereikt Overijssel eerder dan verwacht

Noodweer in de zomer van 2017
Noodweer in de zomer van 2017 © News United / Stefan Verkerk
Eerder dan verwacht trekt het noodweer vanmiddag over onze provincie. De verwachting is nu dat het tussen 12.00 en 13.00 uur al flink losgaat boven Overijssel.
We kunnen ons voorbereiden op een middag met zware regenval, onweer, forse windstoten en wellicht zelfs hagel. Het KNMI heeft code geel afgekondigd in tien provincies, waaronder Overijssel. Mogelijk wordt dit in de loop van de dag opgeschaald naar code oranje.
“De regen komt er zeker aan”, voorspelt onze weerman Ton ten Hove. “Het eerste buiencomplex bereikt ons rond het middaguur, maar dat is nog slechts een voorloper. Later vanmiddag en vanavond begint het pas echt en komen ook de zware windstoten.”

Depressie boven Frankrijk

Hoeveel regen er gaat vallen, dat kan van plaats tot plaats verschillen. Maar uiteindelijk krijgt de hele provincie vanmiddag en vanavond met regen te maken.
De buien hebben te maken met een depressie die is ontstaan boven Frankrijk, op de scheidingslijn tussen hete en koele lucht. De temperatuurverschillen zijn zo groot dat het heeft geleid tot een heftige clash in de atmosfeer.
Heb je foto's of video's van het noodweer? Whatsapp ze naar de redactie: 06 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.