"Eerste wedstrijd wordt meteen cruciaal voor PEC Zwolle"

PEC Zwolle trapt morgenavond het nieuwe eredivisieseizoen af met de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Hoewel het de allereerste wedstrijd van het seizoen is, noemt aanvoerder Bram van Polen het duel nu al cruciaal.

Daarbij doelt hij op het zware programma van PEC Zwolle in de eerste vijf speelrondes. Na Heerenveen wachten FC Utrecht, PSV, FC Groningen en Vitesse.

"We hebben een heel lastige seizoensstart en als we daarin weinig punten pakken, dan kan dat ook wat met het vertrouwen gaan doen", weet Van Polen. "Daarom gaat de eerste wedstrijd tegen Heerenveen cruciaal zijn. Als je die wint, is die druk er tenminste meteen van af."

Goodwill kweken

De captain, die door de blessure van Kenneth Paal als linksback begint aan het nieuwe seizoen, heeft er alle vertrouwen in dat het gaat lukken: "We hebben vorig jaar in de eerste seizoenshelft verbaasd en een hoop goodwill gekweekt in Nederland met ons voetbal. Ik verwacht eigenlijk ook dat we dat dit seizoen wel weer gaan doen."

Van Polen baseert zich op het spel van PEC Zwolle in de voorbereiding: "Als ik zie hoe we voetballen: het positiespel, maar ook het moment van diepte... ik heb daar heel veel vertrouwen in. En ik hoop dat we dat weer kunnen gaan bieden onze supporters en ook de rest van Nederland, die voor de tv zit te kijken."

Basisplaats Genreau

Trainer John van 't Schip kan naast Paal ook nog niet beschikken over middenvelder Rick Dekker, die maandag zijn rentree gaat maken in het beloftenelftal. Younes Namli, die in de voorbereiding kampte met knieklachten, begint op de bank. De Australische tiener Denis Genreau kan daardoor rekenen op een basisplaats.

Het duel met Heerenveen is vrijdagavond live te volgen op Radio Oost. Vanaf 20.00 uur wordt er uitgebreid verslag gedaan.

Deel dit artikel: