nieuws

'Chocoholics' smelten voor de bonbons van cliënten dagbesteding Haaksbergen

Ze weten de harten van de ware 'choco-junks' te doen smelten: de cliënten van de JP van den Bentstichting. Vanuit hun atelier Chocoliefje in Haaksbergen maken ze bonbons. En dat doen ze zo voortvarend dat vanaf volgende maand de productie wordt opgeschroefd.
Aan vrijwilligers geen gebrek, lacht begeleidster Ciska Grob. "Inderdaad, de meeste cliënten willen hier maar al te graag werken." Niet in de laatste plaats omdat aan het eind van de dag de 'misbaksels' gezamenlijk worden verorberd. Want tijdens de productie sneuvelen altijd wel wat bonbonnetjes. "En die eten we dan gezamenlijk op. Haha, je kunt je voorstellen dat dat telkens weer een feestje is..."

Keuken voetbalclub

Sinds dit voorjaar runt een zevental cliënten van de Van den Bentstichting een bonbonatelier. "Waarvoor we de keuken van voetbalclub vv Haaksbergen mogen gebruiken. Iets waar we enorm blij mee zijn."

Productie opgeschroefd

Nu nog doen ze dat één dag per week: op de maandag. Dan wordt er een slordige vier kilo geproduceerd. "De vraag naar onze bonbons is echter intussen dusdanig dat we vanaf september, uiterlijk oktober, gaan uitbreiden naar twee, drie dagen. Met als ultieme doel dat we op termijn een hele werkweek bonbons gaan maken. Voorlopig kunnen we nog bij vv Haaksbergen terecht, maar uiteindelijk willen we graag ons eigen plekje."

Choco-junks

Want de choco-junks weten de weg naar Chocoliefje intussen te vinden. "Bij café De Kornuiten hier in Haaksbergen worden ze bij de koffie geserveerd en zijn ze te koop. Voor de rest zijn ze op bestelling verkrijgbaar: de mensen halen de bestellijsten die klaarliggen bij onze dagbesteding aan de Dr. Prinsstraat. Ze kunnen de bonbons laten toesturen, maar kunnen ze daar ook weer afhalen."

Cursus

Voordat de bonbonmakers dit voorjaar aan de slag gingen, kregen ze eerst een cursus Hans Hulshof, de kampioen-bonbonmaker uit de Achterhoek die ook een werkruimte in Haaksbergen heeft.

Smaakmakers
En het resultaat mag er zijn. De toppers in het assortiment? "Onze witte chocolade met frambozenvulling doet het heel erg goed. En dan hebben we nog Marokkaanse truffels, met daarin kokos en amandel."

Bruisen van ideeën

En er wordt alweer hard gewerkt aan nieuwe creaturen. "Momenteel experimenteren we met een bonbons waarin Baileys is verwerkt. Kortom, we bruisen nog volop van de ideeën."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.