Noodweer in Overijssel? "Ik delete die Buienradar-app nog eens"

We konden ons voorbereiden op een middag en een avond met zware regenval, onweer, forse windstoten en wellicht zelfs hagel. Maar het voorspelde noodweer blijkt voor een groot deel van Overijssel uit te blijven.

Na bijzonder warme en droge maanden is de regen in heel Nederland meer dan welkom en daarom lijkt iedereen extra alert te zijn op een fikse bui. Zelfs al geeft het KNMI code geel af, een code waarmee met enige regelmaat wordt gewaarschuwd voor de kans op heftig weer.

Zo'n code wil niet zeggen dat er daadwerkelijk fikse buien overtrekken, maar dat die kans wel aannemelijk is. Voor code geel geldt dat de zekerheid minstens zestig procent is en dat het dan 'raadzaam is om op te letten, met name als men onderweg is'.

Teleurstelling

Overijssel leek donderdagmiddag voor een groot deel uit te maken van de andere veertig procent op de balans, want het 'noodweer' leek in onze provincie erg mee te vallen. Een selectie van de reacties op onze Facebookpagina:

(Tekst loopt door onder de reacties.)

Waar regende het wel?

Waar wél een paar stevige buien vielen, was in de Kop van Overijssel. Uit zowel Grafhorst, Vollenhove als Kampen kwamen berichten dat de regen daar de straten blank zette:

(Tekst loopt door onder de reacties.)

Ook donderdagavond waaide en regende het in de hele provincie nog stevig, maar het grootste buienfront was - in ieder geval wat Overijssel betreft - overgetrokken.

Meer over dit onderwerp:
noodweer code geel Nieuws
Deel dit artikel: