Middenvelder Ryan Thomas van PEC Zwolle naar PSV

Ryan Thomas vertrekt per direct bij PEC Zwolle. De Nieuw-Zeelandse middenvelder maakt de overstap naar PSV, waar hij een contract voor vier seizoenen gaat tekenen.

Thomas ontbreekt vanavond al bij PEC Zwolle tijdens de eerste competitiewedstrijd van het seizoen.

Technisch directeur Gerard Nijkamp van PEC Zwolle zegt gemengde gevoelens te hebben: "Natuurlijk is het jammer dat Ryan uitgerekend vandaag vertrekt. Toch is dit voor beide partijen de beste uitkomst. Ryan zelf is toe aan een volgende stap en voor PEC Zwolle biedt deze transfer mogelijkheden om de club zowel binnen als buiten de lijnen verder te ontwikkelen. Daarnaast is het tekenend voor de groei van PEC Zwolle, dat we in staat zijn om spelers te verkopen aan de regerend landskampioen van Nederland."

"Hier was ik aan toe"

Ryan Thomas is blij met de stap hogerop: "Ik denk dat het tijd is om de volgende stap in mijn ontwikkeling te zetten. Ik heb bij Zwolle ontzettend veel geleerd. Dat ik nu bij een topclub als PSV mag laten zien wat ik in mijn mars heb, is fantastisch. Hier was ik aan toe."

De 23-jarige middenvelder kwam in 2013 vanuit Nieuw-Zeeland naar Zwolle, waar hij zich razendsnel ontwikkelde tot een dragende speler. Als tiener scoorde hij tweemaal in de met 5-1 gewonnen bekerfinale tegen Ajax. In totaal speelde Thomas 143 officiële wedstrijden voor PEC Zwolle.

Geen vervanger

PEC Zwolle gaat naar verwachting geen vervanger aantrekken voor Thomas. Met de komst van Clint Leemans en Gustavo Hamer was er deze zomer al geanticipeerd op een vertrek van de vice-aanvoerder. Wel zoekt PEC Zwolle nog een versterking voor de voorhoede en de verdediging.

Deel dit artikel: