Zwolle organiseert variant op Roze Zaterdag volgend jaar al

De Roze Zaterdag van 2020 ging aan de neus van Zwolle voorbij, maar in plaats daarvan komt er volgend jaar al een Zwolle Pride. Bezoekers kunnen zich verheugen op een botenparade door de Zwolse grachten, inclusief voorstellingen en feesten in de binnenstad.

"Met het Zwolle Pride Weekend hopen wij niet alleen de acceptatie, maar juist ook de emancipatie van LHBTI+’ers te vergroten", laat organisator Niek lá Mon weten.

"Door samenwerking met lokale ondernemers, het open karakter en de lage drempel van de botenparade willen we de verbinding aan gaan met de Zwolse bevolking en alle bezoekers van de parade. Wij zijn niet alleen trots op de LHBTI-gemeenschap, maar ook op de stad en dat vieren we samen."


Primeur in Overijssel

Het wordt de eerste keer dat een Overijsselse stad een dergelijke Pride organiseert. Nadat de strijd om de 2020-editie gewonnen werd door Leeuwarden, ging Zwolle direct aan de slag met Plan B, het evenement al in 2019 naar de stad halen.

De organisatie hoopt dat de Zwolse editie net zo succesvol wordt als de parades in Amsterdam en Utrecht. De exacte datum van de Zwolle Pride is nog niet bekend, maar gemikt wordt op het laatste weekend van augustus 2019.

Meer over dit onderwerp:
Zwolle Cultuur Nieuws
Deel dit artikel: