Nijkamp na recordtransfer: "Mooi om Thomas af te leveren aan de kampioen"

Vanmorgen werd bekend dat Ryan Thomas PEC Zwolle verlaat. De Nieuw-Zeelandse middenvelder tekent voor vier seizoenen bij PSV en de Zwolse club ontvangt daar naar verluidt vier miljoen euro voor. Thomas zou daarmee de duurst verkochte speler in de geschiedenis van PEC zijn.

Volgens technisch directeur Gerard Nijkamp is de transfer erg snel beklonken. "Er was veel beweging rondom Ryan, maar nog niets concreet", legt hij uit. "Vooralsnog gingen wij ervan uit dat hij bij PEC Zwolle bleef voetballen, tot ik een aantal dagen geleden een belletje kreeg vanuit Eindhoven. Die werden gelijk concreet en pakten door. Dat heeft vanochtend geresulteerd in een akkoord met alle partijen."

Carrièreplanning

Nijkamp is niet verrast dat Thomas een binnenlandse transfer maakt. "Ryan is heel volwassen bezig met het plannen van zijn carrière, daar stond de Premier League nog niet in. Hij voelde echt dat hij nog een tussenstap moest maken. Dan kom je dus bij de top drie uit in Nederland", betoogt Nijkamp, die trots is dat een speler van PEC de overstap maakt naar een topclub. "Persoonlijk vind ik het heel mooi dat wij als PEC Zwolle een speler als Ryan Thomas kunnen afleveren aan de kampioen van Nederland."

"Er moet wat bij in de breedte"

Met het geld van Thomas gaat Nijkamp nog zeker de transfermarkt op. "Wij zijn zeer content met de transfersom en datgene wat we hebben uitonderhandeld. Daar kunnen wij weer hele mooie dingen mee doen. We hebben al voorgesorteerd met het vastleggen van Van Crooij, Leemans en andere jongens. Daarnaast kunnen we nu ook wat andere jongens aan de selectie toevoegen, want in de breedte moet er zeker iets bij. We hebben nog tot 31 augustus dus dat gaat ons lukken."

Deel dit artikel: