Zwolse boekenwinkel Waanders In de Broeren in andere handen

Waanders In de Broeren, de boekenwinkel in de Broerenkerk in Zwolle, is vanaf morgen in andere handen. Boekhandel Van der Velde neemt de bijzondere boekenwinkel over.

Wim Waanders is 74 jaar en trekt zich daarom terug uit de dagelijkse leiding. "Het is vandaag misschien een rotdag, maar ik kijk terug op heel veel mooie dingen." Dochter Ellen Waanders, die al sinds de start van de winkel werkt bij Waanders In de Broeren, blijft werken in de nieuwe organisatie.

Geraniums

Waanders gaat bepaald niet achter de geraniums zitten. "Ik heb 54 jaar gewerkt en heb nog genoeg dingen die ik wil gaan doen. Het is gezien mijn leeftijd het juiste moment om de zaak over te doen.:

  

De overname heeft geen effect op het personeelsbestand: alle huidige banen van Waanders in Zwolle blijven behouden. "Er verandert vooralsnog niks. We gaan volgende week met het personeel overleggen wat zij eventueel anders willen", zegt Ad Peek van boekhandel Van der Velde.

Familiegeschiedenis
Waanders en Van der Velde hebben een vergelijkbare sterke familiegeschiedenis van respectievelijk 182 en 125 jaar die hen in de top van het boekenvak hebben gebracht.

De leiding komt in handen van Ad Peek en Rutger van der Velde. Met de overname van Waanders heeft Boekhandel Van der Velde nu negen vestigingen in Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel.

De merknamen Waanders In de Broeren en Smaak In de Broeren blijven bestaan. De kerk blijf in handen van de familie Waanders. Dochter Marloes Waanders blijft Waanders Uitgevers leiden.

Meer over dit onderwerp:
IJsseldelta Zwolle Cultuur Nieuws
Deel dit artikel: