Goed nieuws: Dieren, planten en een recordomzet

Het nieuws is vaak negatief en verdrietig, maar het is heus niet alleen kommer en kwel. Om het weekend positief af te sluiten, selecteerden wij zes keer nieuws om vrolijk van te worden.

Het is heus, in Ommen stond er deze week ineens een olifant in de tuin. De olifant bleek van een circusmedewerker te zijn die dagelijks enkele keren met de olifant ging wandelen in het bos. Op een onbewaakt moment zag de olifant kans om een tuin in te lopen. Volgens de eigenaar doet het dier dit normaal gesproken nooit.

Olifant in Ommer tuin (Foto: Facebook / Politie Ommen)

Spreeuwen

Nog meer dierennieuws: boven wandelgebied De Zwaaikom was deze week een enorme groep spreeuwen te zien, die een soort dans maakten. Dit bijzondere natuurverschijnsel is op meerdere plekken in de provincie te aanschouwen.

Het fraaie tafereel speelt zich met name af in de avonduren, bij het invallen van de schemering. Vogelkenner Joost Bus vult aan: “Dan verzamelen de spreeuwen zich om in grote groepen bij elkaar te overnachten. Ook ‘s ochtends is het schouwspel te zien, maar dan valt de groep vrij snel uit elkaar.”

'Uitgestorven' sprinkhaan

Hij is niet dood, hij leeft: in Nederland! Van de weidesprinkhaan werd gedacht dat hij niet (meer) in Nederland leefde. Tot deze week. Toen ontdekte Mark Zekhuis het beestje bij de Lonnekerberg.

Weidesprinkhaan (Foto: Mark Zekhuis)

Bloeiende agave

Hij heeft er jaren op moeten wachten, nu is het eindelijk zo ver: de agave van Ramon uit Nijverdal staat in bloei. Hij moet er nu ook flink van genieten, want over een paar weken sterft de plant. Ramon maakte om de dag een foto van zijn agave. 

De bloeiende agave van Ramon (Foto: Ramon van Weezep)

Zonnebloemen voor ouderen

Nog meer positief plantennieuws dan. De kinderen van De Jeugdtuinen in Zwolle deelden deze week zonnebloemen uit aan ouderen.

De planten zijn zelf gekweekt, verzorgd en nu dus ook zelf uitgedeeld. 

Recordomzet voor openluchtbad

Het is de afgelopen tijd warm geweest. En wat doe je dan? Naar het zwembad natuurlijk.

Dat heeft gevolgen, want woensdag werd kort na het middaguur de honderdduizendste bezoeker van Het Openluchtbad in Zwolle begroet. Een regelrecht record.

Meer over dit onderwerp:
Goed nieuws Nieuws
Deel dit artikel: