Twee keer brand in leegstaande flat in Zwolle in paar uur tijd

In een leegstaande flat aan de Van Ummenstraat in Zwolle is vanavond brand uitgebroken. Amper drie uur geleden was er ook al een brand in een leegstaande flat een straat verderop. De politie onderzoekt brandstichting.

Vanmiddag brak er al brand uit in een leegstaande flat aan de Regelandisstraat. Toen waren een paar stoelen in een garagebox in brand gestoken. De brandweer bluste het vuur en vertrok weer.

Amper drie uur later was het weer raak. Ditmaal werd er brand in een leegstaande flat aan de naastgelegen Van Ummenstraat gesticht. Bij de brand kwam veel rook vrij. Volgens de brandweer is de brand ontstaan in de meterkast, terwijl alles was afgesloten.


Burgernet

De politie doet onderzoek naar de brandstichting. Een buurtbewoonster zag rook uit de verlaten flat komen en vervolgens een paar mannen wegrennen.

Ongeveer drie kwartier na de brand schakelde de politie Burgernet in om de mannen te vinden. Het gaat om drie mannen tussen de 20 en 25 jaar. Twee van hen zijn licht getint. Eén daarvan had een zwart petje op. De andere man die wordt gezocht is een blanke man met een paardenstaart. Hij droeg een trainingspak.

Mensen die de mannen zien worden verzocht 112 te bellen.

Meer over dit onderwerp:
IJsseldelta 112 Zwolle Nieuws 112 nieuws
Deel dit artikel: