CDA wil dat provincie werk maakt van sluiting sluis in Twentekanaal

CDA Overijssel vindt dat de provincie haar ongenoegen moet uitspreken richting Rijkswaterstaat over de tijdelijke sluiting van de sluis in het Twentekanaal bij Delden.

De sluis in het Twentekanaal bij Delden bleef delen van dit weekend dicht voor schepen omdat Rijkswaterstaat te weinig personeel zou hebben om de sluis de hele tijd te bedienen.

Een woordvoerder van Rijkswaterstaat zei zaterdag dat het tekort komt door 'een combinatie van factoren'. Ze doelt daarmee op vakanties en ziekte, maar ook de droogte en het lage water.

Vragen

CDA-Statenlid Bart van Moorsel wil van Gedeputeerde Staten weten of de provincie voor dit weekend op de hoogte was van de stremming en of dit probleem bij meer sluizen in Nederland speelt. De partij is verder benieuwd of bedieners van andere sluizen niet ingezet kunnen worden in dergelijke gevallen.

Ook wil de partij weten of Rijkswaterstaat de bedrijven in Twente die afhankelijk zijn van het vervoer over water vooraf heeft geïnformeerd. "Het CDA is van mening dat de bereikbaarheid over water via het Twentekanaal essentieel is voor de economie en het vestigingsklimaat van Twente en dat een adequate bediening van de sluizen daarbij hoort", schrijft Van Moorsel.

Bekijk alle artikelen in het dossier 'Droogte in Overijssel 2018'.

Deel dit artikel: