nieuws

ForFarmers opent gespecialiseerde fabriek voor veevoer in Deventer

koeien
koeien © DigitalVision
Diervoederproducent ForFarmers uit Lochem neemt deze week een fabriek in gebruik die is gespecialiseerd in de productie van voer zonder genetisch gemodificeerde grondstoffen. De ingebruikname van de fabriek is twee maanden eerder dan gepland.
In januari van dit jaar kondigde ForFarmers aan de in 2015 gesloten voerfabriek in Deventer te heropenen en specifiek in te richten voor de productie van non-GGO en VLOG-gecertificeerd. VLOG staat voor Verband Lebensmittel Ohne Gentechnik mengvoer.
Met de ingebruikname van de fabriek, gelegen naast de productielocatie voor rundveevoer van ForFarmers in Deventer, is de voeronderneming klaar voor de toenemende vraag naar non-GGO voer voor rundvee en geiten in Nederland. Deze toenemende vraag is het gevolg van de groeiende interesse van vooral Duitse consumenten voor zuivelproducten zonder genetisch gemodificeerde grondstoffen.
Met de heropening van de fabriek komt bovendien meer totale productiecapaciteit beschikbaar om aan de groeiende vraag te blijven voldoen. De productie van VLOG-voer voor de Nederlandse markt, dan gaat het om melkvee en geiten, die tot nu toe elders plaatsvond, wordt de komende maanden geleidelijk overgeplaatst naar Deventer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.