nieuws

Deze Belgische schipper kan voorlopig niet weg uit Deventer: "Het komt allemaal door laksheid"

Waar ging het mis voor Lazlo Olislagers, één van de schippers die sinds vorige week maandag vast zit in de Deventer haven? "Ik begrijp dat ik hier moet blijven liggen", aldus de gedesillusioneerde Belg. "Hoe deze situatie kon ontstaan, begrijp ik niet". Hij vreest failliet te gaan nu hij niet terug kan naar Antwerpen.
Terwijl zijn schip in de Deventer haven ligt, en er nog steeds geen duidelijkheid is wanneer de sluis weer gebruikt kan worden, blijven de kosten doorlopen. "De rekeningen blijven komen, ik heb hier personeel rondlopen en moet leveranciers en de bank betalen", somt de schipper op.

Tunnel zonder licht
Hij heeft inmiddels een advocaat in de arm genomen. "Als dit weken blijft duren, kijk ik tegen een faillissement aan", aldus Olislagers. "Alsof ik in een tunnel zit zonder licht aan het einde".
Hij had eerder geïnformeerd moeten worden over de situatie in de haven, vindt hij. "Het is allemaal laksheid, belangrijke informatie is niet met mij gedeeld". 
De gemeente zoekt samen met het waterschap naar oplossingen voor de vijf schippers die in de haven vastzitten. Een afgewogen besluit komt morgen op zijn vroegst, aldus een woordvoerder van de gemeente. "Als dat een positief besluit is, moet er nog het een en ander aan voorbereidingen gebeuren voordat er daadwerkelijk geschut kan gaan worden."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.