Man aangehouden na zware mishandeling in Zwolle, politie zoekt tweede verdachte

De politie heeft gisteravond een man aangehouden op de Stadshagenallee in Zwolle. Kort daarvoor mishandelde hij, samen met een tweede verdachte, een 32-jarige man aan de nabijgelegen Nijerwalstraat. De politie is nog op zoek naar de tweede verdachte.

Rond half elf 's avonds kreeg de politie de melding dat een man uit Zwolle was mishandeld. Bijna tegelijkertijd meldde een alerte burger dat hij twee gemaskerde mannen had zien rennen in dezelfde buurt. Meerdere agenten gingen daarop in de buurt op zoek naar de verdachten, die zich inmiddels hadden opgesplitst.

Een van de verdachten werd even later gezien op de Stadshagenallee. Vanwege de mogelijke aanwezigheid van een vuurwapen is hij, in verband met de veiligheid van burgers en agenten, met de zogenaamde uitpraatprocedure uit zijn auto gehaald en aangehouden.

Uit auto gepraat

Deze procedure houdt in dat agenten op veilige afstand, met een megafoon en gerichte wapens de verdachte gecontroleerd uit zijn auto praten. De verdachte, een 20-jarige man uit Weesp, werd veilig uit zijn auto gepraat en daarna aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor.

Naar de andere verdachte is de politie nog op zoek. Dit is vermoedelijk een blonde man van ongeveer 30 jaar, 1.85 meter lang met een slank postuur. Hij was samen met een kleinere man met donker haar, die gisteren al is aangehouden. De politie roept getuigen op zich te melden.

Meer over dit onderwerp:
112 IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel: