nieuws

GroenLinks: "Fiets- en wandelroutes moeten duurzamer"

Wandelen
Wandelen © iStock
Veel fiets- en wandelroutes in Overijssel moeten worden opgeknapt en dat moet op een duurzame manier gebeuren. Dat zegt de Overijsselse afdeling van GroenLinks.
De partij zegt dat in de afgelopen twee decennia een aantal routes is verouderd en dat die een opknapbeurt verdienen. De routes zouden duurzaam vernieuwd moeten worden, vindt GroenLinks. De partij heeft hierover vragen gesteld aan het provinciebestuur. 

Fietsroutes

Zo stelt de partij voor om op Toeristische Overstap-Punten oplaadpunten voor e-bikes te plaatsen. Ook wil de partij verduurzaming van de bewegwijzering, zoals duurzamere houtsoorten voor paaltjes. Volgens de partij is de Regio Twente daar al mee bezig, maar raakt het geldpotje leeg. 
In de regio's Salland en Noord-West-Overijssel is er volgens de partij nog helemaal geen geld gereserveerd voor opknapbeurten. 
GroenLinks wil daar extra geld voor vrijmaken. Binnenkort onderhandelt de provincie daarover met het kabinet. 

Wandelroutes

Volgens GroenLinks Statenlid Kees Slingerland zijn er ook problemen met wandelroutes: "Als verwoed wandelaar en fietser weet ik dat bijvoorbeeld rond de Reest, waar Drenthe en Overijssel elkaar tegenkomen, er sprake is van onduidelijkheden in de bewegwijzering."
Volgens Slingerland moet dit veranderen: "Dit zou bijvoorbeeld kunnen door enkele Drentse routes en ook enkele Overijsselse routes grensoverschrijdend te laten zijn."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.