nieuws

FC Twente krijgt supporterscoördinator die relatie met fans moet verbeteren

sfeeractie supporters Vak P FC Twente
sfeeractie supporters Vak P FC Twente © RTV Oost
FC Twente krijgt een supporterscoördinator. Dat schrijft de club uit de Keuken Kampioen Divisie op haar site. Een van de taken van die coördinator wordt het verkleinen van de afstand tussen de supporters en de club.
Daarvoor gaat FC Twente een platform oprichten, schrijft de club. Een woordvoerder van de club kan nog niet zeggen hoe dat er uit gaat zien. Hij verwacht dat supporters van de club bij het platform betrokken worden, maar benadrukt dat het geen vervanging is van Twente Verenigt. 
Die supportersvereniging werd enkele jaren geleden met hetzelfde doel opgericht. Supporters moesten meer betrokken worden bij het wel en wee van de club. Na een bijeenkomst van alle supportersverenigingen en Twente Verenigt op 26 juni stelden alle bestuursleden hun zetels beschikbaar. 
"Er zullen wellicht wel mensen van Twente Verenigt of supporters van andere supportersverenigingen bij betrokken zijn, maar dat kunnen ook heel andere mensen zijn", aldus de woordvoerder.
Aandacht van supporters voor FC Twente is er genoeg. Dat blijkt wel uit de kaartverkoop voor het duel dat FC Twente vrijdag speelt in de Keuken Kampioen Divisie. Het is het eerste duel van het seizoen FC Twente heeft naast de 19100 jaarkaarten die al werden verkocht ook 4500 losse kaarten voor het duel verkocht. 300 van die kaarten zijn verkocht aan supporters van tegenstander Sparta Rotterdam. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.