nieuws

Seksclub Isabelle in Deventer krijgt waarschijnlijk geen nieuwe vergunning

Club Isabelle achter het station in Deventer
Club Isabelle achter het station in Deventer © RTV Oost / Bart Kieft
De exploitant van seksclub Isabelle in Deventer kan een nieuwe exploitatievergunning waarschijnlijk vergeten. Dit bleek vandaag tijdens een hoger beroep bij de Raad van State.
De burgemeester van Deventer weigerde begin 2016 een vergunning te verlenen na negatieve adviezen van het bureau Bibob, de belastingdienst en de politie. De seksclub aan de Oosterstraat werkte toen niet volgens de regels en het sterke vermoeden bestond dat er criminele activiteiten zouden plaatsvinden. De Raad van State verklaarde de weigering van de vergunning goed.

Nieuwe vergunning

Intussen vroeg de exploitant een nieuwe vergunning aan. Die werd door de burgemeester ook geweigerd om dezelfde reden als bij de eerdere weigering.
De exploitant had geen nieuwe omstandigheden aangevoerd waardoor de burgemeester van gedachten kon veranderen. Volgens de advocaat van de exploitant zijn die omstandigheden er wel.
Maar de voorzitter van de Raad van State zei vandaag dat hij de verklaring van de advocaat niet begrijpt. Hij kon de advocaat ook niet om een uitleg vragen, want die verscheen niet tijdens de zitting. Daarmee lijkt de kans op een vergunning te zijn verspeeld.
De Raad doet binnen zes weken uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.