nieuws

Steenwijkerland gaat door met psychologische hulp voor jeugd bij huisarts

Pilot Steenwijkerland krijgt vervolg
Pilot Steenwijkerland krijgt vervolg © iStock / KatarzynaBialasiewicz
Huisartsen die een psycholoog in huis hebben die jongeren sneller en dichterbij kan helpen. In de gemeente Steenwijkerland werd daar onlangs mee geëxperimenteerd en met succes. De pilot wordt daarom uitgerold in de hele gemeente.
"De pilot is succesvol gebleken", vertelt wethouder Trijn Jongman. "Wij zien dat veel kinderen goed, snel en kortdurend geholpen kunnen worden binnen de huisartsenpraktijk. Kinderen die anders nagenoeg allemaal verwezen zouden zijn naar de jeugd-GGZ."
Ouders en kinderen zijn volgens de wethouder tevreden over de geboden zorg en ook de deelnemende huisartsen zijn positief. "De huisartsen hebben hierbij een belangrijke rol gespeeld. Sterker, zonder hun inzet was dit niet mogelijk geweest. En of het nu om de huisartsen, praktijkondersteuner huisarts (POH'er) of gemeente gaat, we hebben allemaal hetzelfde doel: de beste zorg – snel én dichtbij – voor kinderen en hun ouders. Daar investeren we samen in. Ik hoop dan ook van harte dat we elkaar ook in de toekomst blijven vinden."
Aan de pilot deden drie huisartsenpraktijken uit Tuk, Steenwijk en Oldemarkt mee. Nu de pilot structureel wordt doorgezet, betekent dit dat ook andere huisartsenpraktijken in Steenwijkerland mee kunnen doen. Inmiddels is binnen de huisartsenpraktijk in Vollenhove en Sint Jansklooster ook een POH-er jeugd-GGZ werkzaam.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.