nieuws

Bloemencorso live vanuit Vollenhove

Bloemencorso Vollenhove 2016
Bloemencorso Vollenhove 2016 © Peter de Haan
Elk jaar staat het oude Zuiderzeestadje Vollenhove weer volop in de schijnwerpers met haar bloemencorso. Praalwagens die zijn opgesierd met meer dan 100.000 pompoendahlia’s.
TV Oost zendt het bloemencorso van Vollenhove corso live uit op zaterdag 25 augustus tussen 14.00 en 15.15 uur. Het corso is ook te zien bij RTV Drenthe, Omroep Brabant en Omroep Gelderland.

Oudste corso van Nederland

Het Corso in Vollenhove is niet het grootste, maar wel het oudste Corso van Nederland. Vanaf 1905 is het corso al met Vollenhove verbonden en rijden er tegenwoordig meerdere corsowagens en showkorpsen voorbij. De stoet praalwagens, van soms wel twaalf meter hoog, wordt afgewisseld door muziekkorpsen, afkomstig uit heel Nederland en zorgvuldig geselecteerd uit de hoogste kwaliteitsklassen.

Samenwerking regionale omroepen

Samenwerking regionale omroepen
De bloemencorso’s trekken elk jaar niet alleen op locatie veel duizenden bezoekers, ook de online- en tv-uitzendingen blijken bijzonder populair. Reden genoeg om, net als voorgaande jaren samen te werken met de collega-omroepen RTV Drenthe, Omroep Brabant en Omroep Gelderland.

Overige corso’s

De corso’s van Eelde, Lichtenvoorde en Zundert zie je eveneens live op TV Oost en via een live-stream op de Facebookpagina van RTV Oost.
Zaterdag 01-09 v.a. 14.00 uur Corso in Eelde RTV Drenthe (niet live maar uitgesteld tussen 16.00 en 17.00 uur)
Zondag 02-09 v.a. 13.45 uur Corso in Zundert Omroep Brabant
Zondag 9-09 v.a. 14.00 uur Corso in Lichtenvoorde Omroep Gelderland

Het Corso van Vollenhove zie je zaterdag 25 augustus bij TV Oost tussen 14.00 en 16.00 uur en online op de RTV Oost Facebookpagina. De uitzending wordt de volgende ochtend herhaald op zondag 26 augustus om 08.00 uur. Meer informatie over het Corso op www.corso-vollenhove.nl Kijk voor meer informatie over de overige corso’s op www.rtvoost.nl, www.omroepbrabant.nl, www.omroepgelderland.nl, of www.rtvdrenthe.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.