nieuws

Neergeschoten man Enschede bevond zich in buurt wietplantage: volgens politie geen link Satudarah

En opnieuw werden bewoners van de Auskamplanden in Enschede afgelopen nacht opgeschrikt door een schietincident. Daarbij raakte een 40-jarige man uit Almelo gewond. In een nabijgelegen woning werd een hennepkwekerij ontdekt.
De buurt is het zo onderhand aardig zat. Want het is niet voor het eerst dat de buurtbewoners wakker worden van nachtelijk geknal.

Aanslag met granaat
De Auskamplanden kwam eind 2016 al eens landelijk in het nieuws omdat er een handgranaat ontplofte in de woning van een kopstuk van Satudarah. Althans, volgens de forensisch experts was het een handgranaat, de bewoner zelf hield het op ‘slechts’ zwaar vuurwerk.

Inval woning

Omdat de bewoner vervolgens weigerde mee te werken aan het onderzoek deed de politie maanden later nog eens een inval in de woning: op zoek naar sporen die verband hielden met de vermeende aanslag.

Opnieuw raak

Afgelopen nacht was het opnieuw raak. Buren hoorden rond de klok van een uur twee of drie schoten. Daarbij raakte de 40-jarige Almeloër gewond.

Wietlucht
Vervolgens werd in een nabijgelegen woning een hennepkwekerij ontdekt. Buurtbewoners laten tegenover RTV Oost weten dat de bewoner een Antilliaanse man is: een zestiger die amicaal door het leven stapt. “En we roken weleens een wietlucht, maar ach, zolang we er verder geen last van hadden, hebben we het verder niet bij de politie gemeld.”
Duidelijk is dat de neergeschoten Almeloër zich op straat bevond. Volgens omwonenden zou hij vanuit het huis met de wietplantage onder vuur zijn genomen. Forensisch experts hebben vanochtend met metaaldetectoren kogels in bomen, die in de buurt staan, ontdekt.

Link met wietplantage

De hennepkwekerij wordt in de loop van vandaag ontmanteld. De politie wil niet ingaan op de vraag of het schietincident verband houdt met de wietplantage. “Dit is informatie die dusdanig belangrijk is voor het onderzoek dat we daar geen verdere mededelingen over doen”, meldt een politiewoordvoerster.

Satudarah
Wel wil de zegsvrouw kwijt dat er geen link is met de eerdere aanslag op de woning van het Satudarah-kopstuk, dat dichtbij woont. “We hebben althans vooralsnog geen aanwijzingen in die richting.”

Webcams
De politie roept eventuele getuigen op zich te melden. Daarbij is de hoop gevestigd op buurtbewoners die een webcam aan hun woning hebben geïnstalleerd: “Daarop zijn mogelijk personen of voertuigen te zien die met de zaak te maken hebben. Die beelden kunnen dan belangrijk zijn voor het onderzoek.”
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.