nieuws

Teleurstelling in Sint Jansklooster en bij Omroep Max: bloemencorso niet op NPO2 te zien

Het bloemencorso in Sint Jansklooster dat morgen gehouden wordt, is tegen de verwachting in niet te zien bij Omroep Max op NPO2. De organisatie van het corso kan de gevraagde eigen bijdrage voor de tv-uitzending niet bij elkaar brengen. Daarom heeft omroepbaas Jan Slagter van Max besloten de tv-productie te schrappen.
Een flinke teleurstelling voor de organisatie van het corso: "We hadden echt onze zinnen gezet op de landelijke televisie", vertelt Roel van de Zweerde. "Het bloemencorso is een evenement dat we heel graag onder de brede aandacht willen brengen."
Jan Slagter van Omroep Max begrijpt de teleurstelling in het dorp. "Wij zijn ook teleurgesteld. We hadden graag dit corso geregistreerd."

Waarom gaat het niet door?

De tv-productie is door Slagter geschrapt omdat de organisatie van het corso het benodigde geld voor de registratie niet bij elkaar krijgt. 
De omroep zou 25.000 euro betalen, Sint Jansklooster zou 15.000 euro bijdragen. 

'Ze konden het niet meer hard maken'

"Nu het uur nadert en wij vroegen hoe het zit met die 15.000 euro, konden ze dat niet meer hard maken", legt Slagter uit. 
Hoewel de Christelijke Oranjevereniging uit het dorp veel ondernemers uit het dorp benaderd heeft, kregen ze de benodigde centen niet bij elkaar. Vooral omdat er in uitzendingen van de publieke omroep geen reclame gemaakt mag worden, bleven de inkomsten uit. 

'Wij zijn onze afspraak nagekomen'
"Het is voor ons heel makkelijk om een aantal bedrijven te benaderen en te zeggen dat de landelijke tv komt", vertelt Van de Zweerde. "Probleem is wel dat bedrijven een tegenprestatie vragen en dat is lastig bij de publieke omroep."
"Wij zijn onze afspraak nagekomen", benadrukt Slagter. "Als je vlak voor het begin moet zeggen dat je niet weet of je het wel gaat redden, dan kan ik niet anders dan beslissen om het niet te registreren."

Max herhaalt corso 2015
Omdat Omroep Max het corso al wel in de programmering van 25 augustus had opgenomen, valt er nu een gat in het uitzendschema. "We gaan een herhaling van het corso uitzenden. Het bloemencorso van 2015 in Sint Jansklooster."
Slagter vat samen: "Ik begrijp dat men in Sint Jansklooster erg teleurgesteld is. Dat zijn wij ook. Het is niet anders."
RTV Oost 
Wie niet naar het corso kan, heeft alsnog de mogelijkheid om het te volgen: RTV Oost zendt het corso live op tv en Facebook uit. Zaterdag volgt een uitgebreide tv-uitzending met de hoogtepunten. Die begint om 18.25, 20.25 en 22.25 uur. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.