nieuws

Oud en nieuw tekentalent op 20-jarig Kamper Stripspektakel

Het begon allemaal 20 jaar geleden toen enkele stripliefhebbers een kleine stripbeurs in Kampen organiseerden. Nu is het één van de toonaangevende stripspektakels van ons land.
"We begonnen op het pleintje voor de voormalige kunstacademie en het was meteen een succes", vertelt voorzitter Paul Reichenbach. De jaren daarna breidde het festival zich buiten de poorten uit en kreeg het een vaste plek op de kalender.

Suske en Wiske

Iedere derde zaterdag van de maand augustus vindt het stripspektakel plaats. Vandaag geven ongeveer tachtig striptekenaars acte de présence. Onder hen bevindt zich ook Paul Geerts, bekend als tekenaar van Suske en Wiske (als opvolger van Willy Vandersteen van 1979 tot 2002).
De 81-jarige tekenaar tekent nog steeds en komt op nog maar twee stripfestivals. Eén in Knokke (België) en hier in Kampen. "Wij zijn ook erg trots dat hij hier ieder jaar weer is", zegt Reichenbach.

Dating voor Geeks

Er is ook een nieuwe generatie tekenaars erg succesvol en aanwezig tijdens dit stripspektakel. Eén daarvan is Kenny Rubenis. Hij tekent iedere dag de strip 'Dating For Geeks' in het dagblad Metro. "Tekenen was altijd mijn eerste liefde. Dat ik nu genoemd wordt als één van de talentvolle nieuwe generatie vind ik eervol", zegt Rubenis.

Kamper Kogge

Tijdens het stripspektakel is er ook een nieuwe strip van Ridder Dolf gepresenteerd. Hierin speelt de Kamper Kogge een grote rol. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.