Grote verslagenheid rond slachtoffer jetski-drama Malta: ‘Mart had geen schijn van kans’

De 19-jarige Mart, die eergisteren bij een jetski-ongeval op Malta om het leven kwam, had volgens vrienden "geen schijn van kans". Nadat een van Marts vrienden met een jetski een scherpe bocht had gemaakt, deed de jonge Geerdijker nog een ultieme poging hem te ontwijken. “Maar hij kon geen kant meer op, waarna beiden op elkaar knalden.”

Het slachtoffer werd daarbij op slag gedood. “Ze hebben nog wel geprobeerd hem te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten", zegt een goede kennis.


Grote verslagenheid
Grote verslagenheid in Geerdijk, het 660 zielen tellende dorp waar iedereen elkaar kent. Gelegen aan het kanaal, grenzend aan Vroomshoop.


Verhuisd
De geboren en getogen Westerhaarder verhuisde later naar Geerdijk, waar hij door omstandigheden opgroeide bij zijn oom en tante die hem liefdevol in huis namen.

Dakdekker
Mart ging naar het Vechtdal College in Hardenberg, maar was intussen actief op de arbeidsmarkt en was net 'tussen twee baantjes'. De jongeman had een moeilijke jeugd achter de rug, maar het ging hem juist weer voor de wind.


Scherpe bocht
Samen met vier vrienden vierde hij vakantie op Malta. Daar huurden jetski's en gingen varen bij St. George’s Bay, maar het ging mis toen een 19-jarige vriend met zijn jetski een scherpe bocht maakte. Deze bestuurder is aangehouden voor nader onderzoek. Onduidelijk is hoe lang hij nog wordt vastgehouden.


Gerepatrieerd
Vandaag wordt autopsie uitgevoerd op het stoffelijk overschot, waarna het lichaam van de Geerdijker wordt gerepatrieerd.


Aardige vent
Mart wordt omschreven als een aardige, bescheiden vent. Hij was verwoed liefhebber van piratenmuziek, zo laten de foto’s op zijn Facebookpagina zien. Hij staat op de foto met onder anderen Henk Wijngaard.


Medeleven
Mark Paters, locoburgemeester van Twenterand, laat weten intens mee te leven met de familie. “Het is vreselijk wat er is gebeurd. We zullen straks zeker contact zoeken met de familie om ons medeleven over te brengen. Maar voorlopig geven we de familie eerst de mogelijkheid om dit nieuws te verwerken.”

Meer over dit onderwerp:
Geerdijk Vroomshoop Hardenberg Westerhaar Nieuws
Deel dit artikel: