nieuws

OLTC Ready Oldenzaal druk met tennistoernooi voor toekomstige toppers

Hebben de toeschouwers op het sportpark van de Oldenzaalse tennisvereniging OLTC Ready vandaag de nieuwe Venus Williams aan het werk gezien? Het kan maar zo. Vandaag zijn de finales van het Rabobank Future tennistoernooi gespeeld. Bij de dames won de Belgische Greet Minnen.
Het Oldenzaalse sportpark stond ruim een week lang in het teken van het internationale toernooi waar tennistalent uit heel de wereld actief was. Winnaars van de edities krijgen een naamplaatje op een midwinterhoorn in het kantine.
Tekst gaat verder onder de foto
De 'hall of fame' in de kantine van OLTC Ready
De 'hall of fame' in de kantine van OLTC Ready © RTV Oost / Sander Jongsma
Fotograaf: RTV Oost / Sander Jongsma De 'hall of fame' in de kantine van OLTC Ready

Hall of fame

"Elk jaar komt er hier een plaat bij op. Dus dat wordt onderhand een leuke hall of fame", wijst organisator Ad Luttikhuis naar de hoorns die aan de muur prijken. Hij gaat de namen op de gouden plaatjes langs. "Hier, Steve Darcis. Dat is een Belg die op Wimbledon van Rafael Nadal won."
Het toernooi in Twente is één van de zes zogenaamde Future tennistoernooien in Nederland. Zo'n internationaal toernooi vraagt wel wat van de organisatie. "Zeven banen moeten goed geprepareerd zijn. De groundsman is de hele week om half zeven in de ochtend aanwezig om de banen klaar te maken voor de wedstrijddag", legt Luttikhuis uit.
Tekst gaat verder onder de foto
De groundsman is druk met het onderhoud van de banen
De groundsman is druk met het onderhoud van de banen © RTV Oost / Sander Jongsma
Fotograaf: RTV Oost / Sander Jongsma De groundsman is druk met het onderhoud van de banen

Vrijwilligers

Maar er is meer waar de vele vrijwilligers van de vereniging zich afgelopen tijd mee hebben beziggehouden. "Er zijn chauffeurs die de spelers van het hotel naar de baan brengen, want dat moet met zo'n toernooi."
Daarnaast is er een buitenkeuken, waar grote hoeveelheden pasta voor de bezoekers en spelers worden gemaakt. "Het gaat in totaal om 160 spelers.", vertelt de organisator. Tel daar de honderden bezoeker bij op.
Ook de naam van Minnen komt in de hall of fame te hangen. En wie weet, sleept ze over een paar jaar grote internationale prijzen in de wacht.
Videoreportage over Future tennistoernooi in Oldenzaal

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.