nieuws

Twee gewonden bij steekpartij centrum Zwolle

Bij een steekpartij in de Voorstraat in Zwolle zijn vrijdagnacht twee gewonden gevallen. Beide slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht en er zijn in totaal drie mensen aangehouden.
De politie heeft vannacht uitgebreid onderzoek gedaan. 

Incident

Het steekincident vond plaats tussen half één en kwart voor één 's nachts. Het is nog niet duidelijk hoe ernstig de twee slachtoffers eraan toe zijn en hoe het incident heeft kunnen gebeuren. 

Stratenfestival

Het was druk in de stad vanwege het Stratenfestival. Ook is de Voorstraat één van de drukste straten in het Zwolse uitgaansleven.
Vanwege het onderzoek was de straat over een lengte van 25 meter afgesloten. Veel mensen die naar de cafés aan de andere kant van de afzetting wilden, moesten omlopen. Het overgrote deel van de mensen gaf hier gehoor aan, maar één persoon maakte het zo bont dat hij ook door de politie gearresteerd werd. 
Het is nog niet duidelijk of hij werd gearresteerd omdat hij niet wilde omlopen, of dat hij is gearresteerd omdat hij de politie beledigde. Videobeelden moeten dit nog duidelijk maken. 
In totaal zijn er drie mensen aangehouden. De politie onderzoekt nog welke rol deze mensen hebben gehad in het steekincident. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.