PEC Zwolle blijft puntloos na nederlaag bij FC Utrecht

PEC Zwolle blijft ook na het tweede duel van het seizoen nog zonder punten. De ploeg van trainer John van 't Schip verloor, na de nederlaag van vorige week tegen Heerenveen, ook bij FC Utrecht: 2-0.

De beginfase was voor Utrecht, maar het wist geen grote kansen te creëren. Aan de andere kant kwam Zwolle er een paar keer gevaarlijk uit, maar ook aan die kant viel geen treffer te noteren.

Utrecht maakt er twee

Na 26 minuten was het wel raak en het doelpunt was voor Utrecht. Op aangeven van Sean Klaiber werkte Joris van Overeem de bal met zijn borst het doel in. Na de treffer werd het duel wat saaier, maar kort voor rust was er weer opwinding in Galgenwaard. Klaiber wist dit keer zelf te scoren en bracht de ruststand daarmee op 2-0.

Grote kans en rood

Tien minuten na rust was Gyrano Kerk dicht bij de derde voor Utrecht, maar invaller Sepp van den Berg wist de bal net op tijd tot hoekschop te verwerken. Na driekwart wedstrijd moest de thuisploeg met tien man verder. Doelpuntenmaker Van Overeem moest, na inmenging van de videoscheidsrechter, vertrekken na een zware overtreding.

Zwolle zoekt treffer

Van den Berg kreeg een goede kans op de aansluiting, maar zag doelman Maarten Paes redden. Ook Vito van Crooy probeerde het nog, maar schoot over. Aan de andere kant mikte Cyriel Dessers in kansrijke positie naast. Het bleef bij 2-0 en dus opnieuw geen punten voor Zwolle.

FC Utrecht - PEC Zwolle 2-0

1-0 Van Overeem (26)

2-0 Klaiber (44)

Arbiter: Van den Kerkhof

Geel: Hamer, Emanuelson, Klaiber

Rood: Van Overeem (68)

FC Utrecht: Paes; Klaiber (Van der Maarel/90+2), Bergström, Janssen, Guwara, Gavory; Emanuelson, Gustafson (Letschert/71), Van Overeem; Van de Streek, Kerk (Dessers/84).

PEC Zwolle: Boer; Ehizibue, Marcellis (Van den Berg/46), Lachman, Van Polen; Hamer, Flemming (Genreau/61), Leemans; Namli (Elbers/81), Van Duinen, Van Crooy.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: