Ommenaren willen oplossing 'ongelukkenboom': "Anders doen we het zelf"

Waarom doet de gemeente niets aan de 'ongelukkenboom' op de Beerzerweg in Ommen? Dat vragen weggebruikers en omwonenden zich af nadat afgelopen nacht voor de derde keer deze zomer een auto tegen de boom was gebotst. "Anders doen we het zelf wel", zegt Ommenaar Alex van der Velde.

De boom staat vlak na een scherpe bocht in het buitengebied. Voorheen mocht er 30 kilometer per uur gereden worden, maar sinds het verplaatsen van de bebording in 2016 is de maximum snelheid 60 kilometer per uur. "Ik heb geprobeerd de bocht met 60 kilometer per uur te nemen, maar dat blijft moeilijk", zegt Van der Velde. "Het is gewoon een dodenweg geworden."

Aanpassing bebording

Als het aan Van der Velde ligt, wordt de snelheid in de bocht aangepast.

"Ik heb de wethouder al een mail gestuurd. Maar het moet allemaal eerst weer in een werkgroep besproken worden. Dat duurt allemaal te lang. "Het kost twee uur de tijd om een bord te verplaatsen, dan doen we dat als bewoners zelf wel."

Maatregelen
Ook de Ommer politiek roept de gemeente op maatregelen te nemen om weggebruikers alert te maken op de gevaarlijke bocht. "Volgens mij moeten we ons zorgen maken om de hele verkeerssituatie in de bocht", zegt Gerrit de Jonge van de VOV.

"Wij hadden verwacht dat het college na het eerste, dan wel na het tweede ongeluk, actie zou ondernemen. Het verbaast ons zeer dat er nu een derde ongeluk plaatsvindt en er geen actie is."

Als het aan De Jonge ligt, wordt het verkeersbord van de bebouwde kom weer teruggeplaatst op de oorspronkelijke plek. "Dan is de snelheid weer dertig kilometer per uur. En wat ons betreft komen er ook schrikhekken of een vangrails."

Meer over dit onderwerp:
Ommen 112 Vechtdal Nieuws 112 nieuws
Deel dit artikel: