nieuws

Minister Bruins: "ZGT moet 20 miljoen gewoon terugbetalen"

ZGT Locatie Hengelo
ZGT Locatie Hengelo © RTV Oost/ Allard Olsman
Minister Bruins (VVD) van Medische Zorg vindt dat ziekenhuisgroep ZGT de claim van verschillende zorgverzekeraars gewoon moet terugbetalen. De Tweede Kamerfractie van de SP had Bruins om een reactie gevraagd.
De ziekenhuisgroep, met locaties in Hengelo en Almelo, moet twintig miljoen euro terugbetalen aan verschillende zorgverzekeraars. 
"Er is meer betaald aan het ziekenhuis, dan afgesproken was. Het is gebruikelijk dat zorgverzekeraars afspraken maken met ziekenhuizen, waarbij ziekenhuizen geld voorgeschoten krijgt. Als achteraf blijkt dat er teveel geld voorgeschoten is, moet dat terugbetaald worden," schrijft Bruins aan de SP. 

Herstelplan

Minister Bruins noemde eind 2017 de financiële situatie van het ZGT al "bijzonder vervelend". Volgens Bruins is dat een zaak van de ziekenhuizen zelf.
De SP had twijfels over het voortbestaan van het ziekenhuis, maar volgens Bruins is dat niet aan de orde. Hij zegt dat het ZGT bezig is om de begroting weer op orde te krijgen.
"Dat moet er in resulteren dat in 2020 weer sprake is van een financieel stabiele basis bij het ziekenhuis. Uitgangspunt is en blijft dat de kwaliteit en veiligheid van de zorg aan de patiënt tijdens het herstelplan niet in het geding komt", besluit Bruins. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.