Zwartreiziger mishandelt conducteur op station Deventer

Op het NS-station in Deventer heeft een reiziger zonder vervoersbewijs vrijdag een conducteur mishandeld. Hij gaf de kaartcontroleur een harde vuistslag op het hoofd.

Bij de kaartcontrole kon de man geen vervoersbewijs laten zien en ook een legitimatiebewijs had hij niet bij zich. In plaats daarvan gaf hij een envelop met identiteitsgegevens, maar deze bleken na controle vals te zijn.

Bij fouillering werd vervolgens een kleine hoeveelheid soft- en harddrugs aangetroffen in de bagage van de verdachte. Hierop schakelden de NS-medewerkers hulp van de politie in op station Deventer.

Vuistslag
Enkele minuten voor aankomst op station Deventer werd de verdachte agressief. Toen de conducteur op het stopknopje drukte om de deuren te openen, kreeg hij een harde vuistslag op het hoofd. Een collega werkte de agressieve man vervolgens tegen de grond.

De verdachte is overgedragen aan de politie en er is aangifte tegen hem gedaan. Daarnaast kan hij boetes tegemoet zien voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs en het opgeven van valse identiteitsgegevens.

Meer over dit onderwerp:
Deventer 112 Nieuws
Deel dit artikel: