nieuws

Hotelpiraten blijven langer in voorarrest

De gewraakte foto van de intussen veelbesproken hotelpiraten
De gewraakte foto van de intussen veelbesproken hotelpiraten © Marcant Tubbergen
De zogenoemde hotelpiraten blijven twee weken langer vast zitten. Dat heeft de rechter-commissaris bepaald.
De twee van 62 en 53 jaar kwamen landelijk in het nieuws omdat ze een week lang hadden overnacht bij een hotel in Tubbergen, waarna ze er vandoor gingen zonder de nota van bijna 1.000 euro te betalen.

Stormvloed reacties
Nadat de hoteliers hun foto’s vervolgens op internet hadden geplaatst, leverde dat een stortvloed aan reacties op van andere gedupeerden. De twee bleken al sinds 2004 actief. Omdat ze regelmatig toesloegen in religieuze hoek leverde ze dat de bijnaam ‘de Kerkoplichters’ op.

Schadeclaim

Het echtpaar meldde zich vervolgens bij de Bond van Wetsovertreders, die heeft aangekondigd een schadeclaim van 2.500 euro in te dienen tegen de hoteliers. Dit wegens inbreuk op het portretrecht.

Aangiften

Volgens een woordvoerster van justitie Noord-Nederland is nog onduidelijk hoeveel aangiften er nu tegen het echtpaar liggen: “De politie is momenteel bezig om de aangiften in kaart te brengen.”

Verslaafd
Intussen maken vrienden en andere sympathisanten van de twee zich zorgen om hun welzijn. De twee zouden verslaafd zijn aan het om de tuin leiden van mensen. Iets waarvoor ze in 2009 al eens onder psychologische behandeling waren geweest. Dat gebeurde op hun eigen verzoek. De vrienden van het echtpaar zijn bang dat ze nu mogelijk tbs kunnen krijgen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.