Ommen neemt maatregelen na derde botsing tegen 'ongelukkenboom'

De gemeente Ommen gaat maatregelen nemen om te voorkomen dat er meer auto's tegen de 'ongelukkenboom' botsen. In anderhalve maand tijd botsten drie auto's op de boom in de bocht in de Beerzerweg. Eén van de ongelukken werd een man uit de gemeente Twenterand fataal.

Sinds twee jaar mag het verkeer de bocht met 60 kilometer per uur nemen. Tot 2016 viel de bocht binnen de bebouwde kom en mocht er 30 kilometer per uur worden gereden.

Waarschuwingsbord
Voor de bocht staat wel een waarschuwingsbord, maar volgens veel weggebruikers is deze lastig te zien. "De weg voldoet aan alle eisen, dus wat dat betreft was er geen aanleiding de zaak te herzien", legt wethouder Leo Bongers uit.


Toch neemt de gemeente maatregelen. "We gaan op korte termijn extra waarschuwingsborden plaatsen dat er een bocht komt. Ondertussen onderzoeken deskundigen van de gemeente en de politie wat de oorzaak van de ongelukken is. Als dat uitwijst dat borden van de bebouwde kom terug moeten, dan zullen we ze zeker terugplaatsen."

Het overleg vindt halverwege volgende maand plaatst. Eind september hoopt Bongers een definitieve oplossing te hebben. Eerder kan volgens hem niet. "We moeten wel weten wat de oorzaak is, wil je weten wat voor maatregelen effectief zijn."

Meer over dit onderwerp:
112 Vechtdal Ommen Nieuws
Deel dit artikel: