nieuws

'Hotelpiraat' werd in 2010 veroordeeld tot tbs

Een foto uit circa 2004 van de kerkoplichters
Een foto uit circa 2004 van de kerkoplichters © RTV Oost
De mannelijke helft van het echtpaar dat bekendstaat als het hotelpiratenduo, is in 2010 door de rechtbank in Leeuwarden veroordeeld tot tbs met voorwaarden, een lichte vorm van tbs. Dat meldt RTV Drenthe. Zijn echtgenote heeft ook meerdere veroordelingen op haar naam staan.
Een psycholoog omschreef de man destijds als iemand met een gebrekkige geestelijke ontwikkeling, schrijft de Drentse omroep. Hij had een persoonlijkheidsstoornis met narcistische trekken. De vrouw was volgens deskundigen labiel en beneden gemiddeld intelligent.

Kerkoplichters

Het stel kwam onlangs landelijk in het nieuws nadat ze een week lang hadden overnacht bij een hotel in Tubbergen zonder de nota van bijna duizend euro te betalen.
Nadat de hoteliers vervolgens foto’s van het stel op internet plaatsten, kwam er een stortvloed aan reacties van andere gedupeerden. De twee bleken al sinds 2004 actief.
Vaak gebruikten ze de smoes dat ze hun bankpassen vergeten waren, waarop hun slachtoffers het geld voorschoten. Dat betaalden ze echter nooit terug. Ze sloegen regelmatig toe in religieuze hoek, wat ze de bijnaam ‘de Kerkoplichters’ opleverde. 

Eerder veroordeeld

In 2010 bekende de man tientallen gevallen van oplichting, meldt RTV Drenthe. De rechter vond destijds tbs-behandeling van de man belangrijker dan een lange gevangenisstraf. 
De vrouw werd eind 2008 veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar. Daarvoor werd ze al drie keer eerder veroordeeld. De reclassering vreesde destijds al dat de man haar opnieuw zou meenemen op strooptocht.

Voorarrest

Na hun laatste zwendelreeks meldden de twee zich vorige week bij de politie. Ze blijven nog zeker twee weken in voorarrest.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.