Zwangere Marissa (20) toegetakeld door American Stafford: tientallen hechtingen

De zwangere Marissa de Lange (20) uit Kampen was nog geen minuut binnen bij kennissen toen de American Stafford vanuit het niets de aanval opende en haar van achteren te grazen nam. Het resultaat: zware bijtwonden en tientallen hechtingen. Al is ze ook opgelucht. Haar baby is namelijk ongedeerd gebleven…

Ze kan er nog steeds niet over uit, Marissa. De Kampense - zelf baasje van chihuahua Luca - is gek van dieren en toen ze dit weekeinde een bezoekje aan vrienden bracht, aaide ze dan ook eerst enthousiast de twee viervoeters van het gezin.


Van achteren aangevallen

“De eigenaresse was er niet, maar haar schoonzus. Nadat ik de honden had geaaid en mijn handen had gewassen, ging ik zitten. Meteen werd ik van achteren aangevallen. De hond beet me vol in mijn achterhoofd.”


De schoonzus probeerde tevergeefs de hond van het slachtoffer te halen. “Hij beet me in mijn gezicht en arm. Tot twee keer toe wist ik te ontsnappen, maar die hond kwam me steeds achterna.”


Door huis gesleurd
De hond sleurde haar zelfs door het huis, waarbij ze haar armen voor haar buik hield om haar ongeboren kind te beschermen. Uiteindelijk staakte het beest de aanval en ontsnapte via de achterdeur.

Vervolgens alarmeerde ze haar vader Henk. Die vond haar in de douche. "Het bloed spoot eruit, ik dacht echt dat ik haar zou kwijtraken", zegt de vader.


Tientallen hechtingen
Marissa werd ernstig gewond naar het ziekenhuis overgebracht. “Ik heb 20 tot 30 hechtingen in mijn gezicht, 7 in mijn arm, een gat in mijn wang, twee tanden zijn afgebroken en mijn haar moest worden afgeknipt.”

Geëmotioneerd doet ze haar verhaal. “Achteraf had het nog veel gekker gekund. De tweede hond heeft zich er goddank niet mee bemoeid. Het ging om een oudere pup en vader. De vader had me in mijn kaak te pakken, maar als hij me in mijn hals had gegrepen, vraag ik me af of ik het had kunnen navertellen.”

Baby

Marissa is 22 weken zwanger. Haar grootste opluchting is dat de baby het goed maakt. “De gynaecoloog heeft me onderzocht en met het jongetje is goddank niets aan de hand.”


Strijdvaardig
Hoe aangeslagen ook, ze klinkt strijdvaardig. Ze is namelijk niet van plan het erbij te laten zitten. Wat haar vooral steekt is dat de eigenaren van de hond zich niet of nauwelijks om haar bekommerden: “Die waren alleen maar bang dat hun hond nu misschien wel moet worden afgemaakt. Ik heb nu een letselschadeadvocaat in de arm genomen.”


Massale verontwaardiging
De aanval heeft intussen in Kampen massale verontwaardiging veroorzaakt. Op de website van Kampen.online stromen tientallen reacties binnen.

Gedragstest
De politie heeft de viervoeter in beslag genomen. De hond wordt nu eerst door een gedragsdeskundige onderzocht. "De burgemeester beslist vervolgens wat ermee gaat gebeuren", aldus een politiewoordvoerster.

Meer over dit onderwerp:
Kampen Nieuws
Deel dit artikel: