nieuws

Frans op den Bult gebruikt betonblokken als wapen tegen wanbetalers

Ze zijn er klaar mee bij truckstop Frans op den Bult in Deurningen: vrachtwagenchauffeurs die hun wagen op de parkeerplaats zetten, om het voertuig daar vervolgens weken te laten staan. Dus is er gekozen voor een rigoureuze maatregel: betonblokken.
De blokken worden voor en achter de geparkeerde vrachtwagens gezet, zodat de chauffeur niet weg kan rijden. "Zo kunnen we mensen laten betalen voor het parkeren", legt Irma Hellegers van Frans op den Bult uit. "Er staat nu een vrachtwagen die heeft betaald voor drie dagen, maar er al drie weken staat."

Eerst melden, dan verder rijden

De vrachtwagenchauffeur moet zich eerst melden om de rest van het geld te betalen, voordat de betonblokken worden verwijderd. "Het gebeurt zo'n drie tot vier keer per jaar dat er een vrachtwagen voor langere tijd staat. We kijken het eerst een paar dagen aan. Komt de chauffeur dan nog niet terug, dan zetten we de blokken ervoor."
Een parkeerplek bij de truckstop kost tien euro per dag. "We hebben slagbomen waarmee de parkeerplaats wordt afgesloten, dus ze weten bij voorbaat al dat ze moeten betalen."

Aangifte doen heeft geen nut

Het bedrijf heeft gekozen voor een eigen aanpak, omdat de politie weinig hulp kan bieden. "Het is privé-terrein. Overal worden auto's zo neergezet voor langere perioden. Dat is onbegonnen werk voor de politie", beseft Hellegers.
Onder de vrachtwagenchauffeurs wordt lachend gereageerd op de betonblokken. "Als de blokken er staan gaat het al snel via de app: 'er staat er weer één bij De Bult die niet heeft betaald", weet Hellegers.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.