Advocaat hotelpiraten: "Duo wil helemaal geen rechtszaak tegen hotel"

Het echtpaar dat is bekend komen te staan als de hotelpiraten, wil geen rechtszaak tegen de eigenaar van hotel Marcant in Tubbergen. Dat zegt hun advocaat. Dat tot verbazing van de Bond van Wetsovertreders, die de zaak aanspande.

Het stel, dat jaren geleden al meerdere keren is veroordeeld voor oplichting, verbleef onlangs een week bij hotel Marcant in Tubbergen zonder de nota van bijna duizend euro te betalen. 

De hoteleigenaar plaatste vervolgens foto's van het stel op internet, in de hoop dat de twee zich zouden melden. De twee meldden zich vervolgens inderdaad bij de politie. Ze blijven nog zeker twee weken in voorarrest.

'Inbreuk portretrecht' 

Gisteren liet de Bond van Wetsovertreders weten een dagvaarding namens het stel op te stellen. Daarin wordt 2500 euro van het hotel geëist wegens vermeende inbreuk op het portretrecht van het echtpaar. Het hotel had nooit foto's mogen plaatsen waarop de twee herkenbaar in beeld zijn, aldus de Bond.

Maar volgens de advocaat van het duo willen de twee helemaal geen rechtszaak. "Ze staan er helemaal niet achter."

BWO: dit komt rauw op ons dak

De Bond van Wetsovertreders reageert verbaasd. "Het feit dat de twee geen procedure wensen komt het BWO rauw op haar dak."

Volgens de bond steunde het stel de procedure aanvankelijk volledig. "Kennelijk zijn ze al dan niet op advies van hun advocaat hierop teruggekomen."

Meer over dit onderwerp:
hotelpiraten oplichting rechtszaak Nieuws
Deel dit artikel: