nieuws

Zwols No Surrenderlid 'De Turk' wil de gevangenis uit

Ayhan 'De Turk' hoort morgen of hij de gevangenis kan verlaten
Ayhan 'De Turk' hoort morgen of hij de gevangenis kan verlaten © RTV Drenthe/bewerking RTV Oost
De rechtbank in Assen beslist morgen of het Zwolse No Surrenderlid Ayhan B. zijn rechtszaak op vrije voeten mag afwachten. Zijn advocaat heeft vandaag om die vrijlating gevraagd.
door Tom Meerbeek
Justitie verdenkt de Zwollenaar als lid van de motorclub van diefstal, afpersing en mishandeling in vereniging. Ayhan 'De Turk' was hoofd beveiliging van No Surrender en stond op goede voet met de voormalig leider Henk Kuipers.

Tabee

Die laatste zegde onlangs vanuit de gevangenis de motorclub gedag. Samen met hem vertrok een groot deel van de leden uit Noord Nederland bij No Surrender. Het gaat vooral om leden van de voormalige Harley Davidson Club Zuid Oost Drenthe, oftewel HDC-ZOD. Ook een deel van het Zwolse chapter ligt plat.

Ayhan wil weg bij No Surrender

Ook Ayhan is 'wel klaar' met de motorclub. De rechtbank in Assen vroeg hem daar vandaag uitgebreid naar. De Zwollenaar is officieel nog wel lid van No Surrender, maar heeft aangegeven ook uit te willen stappen. "Er zal echter nog wel een gesprek moeten plaatsvinden om één en ander toe te lichten", zegt zijn advocaat Michels. 
Als we de advocaat moeten geloven is het dossier van Justitie over zijn cliënt heel dun. Ook verwacht hij dat er veel tijd over heen zal gaan, voordat het eindproces plaatsvindt.

Te lang vast

"Het onderzoek naar alle verdachten van No Surrender duurt zo lang. Dan zit mijn cliënt misschien wel te lang vast, voor hetgeen waarvan hij wordt verdacht", zei hij eerder. Ayhan wil daarom zijn eindproces in vrijheid afwachten.
Morgen hoort hij of dat daadwerkelijk gaat gebeuren. Dan doet de rechtbank daar uitspraak over. 

Goot

Ayhan B. kwam een aantal jaren geleden bij No Surrender terecht door voorman Henk Kuipers. "Die trok hem als het ware uit de goot." Advocaat Michels beschrijft Ayhan als een gevierd ondernemer, die hard is gevallen door drugsgebruik. 'De Turk' had jarenlang een coffeeshop in Zwolle.

"Kuipers heeft hem letterlijk in huis genomen. Ayhan mocht trainen in zijn gym en slapen in z’n schuur. Ayhan was afhankelijk en is zo bij de club terechtgekomen." Inmiddels is B. door alle commotie rondom motorclubs, wel klaar met het motorclubgedoe.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.