nieuws

Fakkels bij woning vermoorde Enschedeër: "Dit is ons eerbetoon aan Daan"

Een groep Enschedeërs heeft woensdagavond een opmerkelijk eresaluut gebracht aan de vermoorde Daan Mellée. Bij de woning aan Het Oosterveld, waar het slachtoffer begin vorige maand op gruwelijke wijze om het leven werd gebracht, werden fakkels aangestoken. "Dit is ons eerbetoon aan Daan."
De initiatiefnemers van de actie willen zelf onbekend blijven. “Maar hou het maar op dat wij stuk voor stuk mensen zijn die om hem geven", zegt een woordvoerder.

Aanhoudingen

Eerder werden twee aanhoudingen verricht, maar de rechercheurs moesten beide personen weer laten gaan. Al blijven ze volgens het speciaal geformeerde rechercheteam Letland nog wel verdachten in de zaak.

Het misdrijf maakte veel los in Enschede. Daan was sinds enkele maanden ingetrokken bij zijn vriendin, die in het bewuste huis woont.

Knipperlichtrelatie
Daan en zijn partner onderhielden een knipperlichtrelatie: ze konden niet met, maar ook niet zónder elkaar. Nadat tijdens een barbecue opnieuw de gemoederen verhit raakten, liep het totaal uit de hand toen Daan elders in de binnenstad zijn vriendin mishandelde.

De volgende ochtend stond Daan weer op de stoep en wilde worden binnengelaten. Zijn vriendin weigerde, maar de Enschedeër zag toch kans het pand binnen te dringen.

Noodkreet
De vriendin is vervolgens weggegaan. Vanaf dat moment is onduidelijk wat er is gebeurd. Vast staat wel dat Daan die ochtend nog een noodkreet met de tekst ‘Help me’ heeft verstuurd, waarna hij in korte tijd tot driemaal toe probeerde alarm te slaan.

Het was de moeder van Daans vriendin die dinsdag aan het eind van de middag het ontzielde lichaam van de Enschedeër vond. Daan, volgens vrienden sinds circa een jaar afgekickt van de cocaïne, bleek op brute wijze om het leven gebracht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.